“Timing FIA-mededeling over schikking rond Ferrari-motor was bewust zeer laat”

De FIA zorgde op vrijdag voor een verrassing door plots mee te delen dat er een ‘vertrouwelijke schikking’ rond de Ferrari-motor die in 2019 voor veel controverse had gezorgd. Auto, Motor und Sport meent dat die mededeling bewust zeer laat kwam.


De timing van de mededeling van de FIA is inderdaad opmerkelijk te noemen. Uitgerekend zeer laat op de laatste dag van de F1-wintertests liet de FIA immers weten dat er sprake is van een ‘vertrouwelijke schikking’ met Ferrari over de 2019-motor van Ferrari.

De FIA liet eveneens verstaan dat de details schikking tussen Ferrari en de FIA enkel door beide partijen gekend zijn en dat dit ook zo blijft. Zoiets doet uiteraard vragen rijzen en dan vooral bij de media.

Volgans Auto, Motor und Sport is dat meteen ook de reden waarom de FIA pas zo laat met de mededeling kwam. Er was daardoor voor de journalisten geen tijd meer om de FIA te bestoken met kritische vragen.

Pas tijdens het eerste raceweekend in Melbourne zullen de journalisten vragen kunnen stellen maar tegen dan zijn we twee weken verder en is er veel ander nieuws dat met de aandacht gaat lopen, waaronder de bezorgdheid over het coronavirus.

De FIA stond onder druk om de Ferrari-motor grondig te onderzoeken nadat tijdens de F1-race in Austin Ferrari plots minder goed presteerde en ook nog eens bleek dat tijdens de race in Abu Dhabi wat zou gescheeld hebben met de hoeveelheid brandstof die Charles Leclerc aan boord van zijn Ferrari had.

Er zijn geruchten dat de FIA een Ferrari-motor in beslag heeft genomen om tijdens de winter uit elkaar te halen en uitgebreid te testen. De verklaring van de FIA doet vermoeden dat er met de Ferrari-motor toch iets niet pluis was maar dat de ‘vertrouwelijke schikking’ een eventuele rechtszaak alsook schade aan de Formule 1 als sport moet zien te vermijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print