Timo Glock hoopt op betere tijden

De Formule 1 gooit haar kampioenschap vanaf komend weekend weer helemaal open. Met de tellers volledig op nul zal ook de Duitser Timo Glock opnieuw mee op de grid verschijnen. Al hoopt Glock zelf al enige tijd zelf op betere tijden.
Bij de renstal Marussia gaat het nieuwe seizoen zonder al te veel testwerk van start. De openingsrace toont bij titelkandidaten vaak hun positie die ze doorheen het seizoen zullen aanhouden. Vooral de prestaties van de wagens komen nu daadwerkelijk aan het licht.

Tegenwerkende aerodynamica of een slecht functionerend KERS zijn de gebruikelijke kinderziekten. Het gedrag van de banden zou normaal gezien minder nadelen mogen opleveren. Toch blijft het volgens meerdere rijders een groot voordeel om, conform het huidige reglement, zelf veel kilometers te kunnen rijden. En uitgerekend daar zou het voor Timo Glock ditmaal kunnen tegenvallen. Na twee seizoenen vol tegenslag hoopt hij deze keer een betere positie in de staart van het peleton te kunnen bereiken

“Ik kon niet wachten om afgelopen maandag de MR01 te testen. De omstandigheden waren ons niet bepaald gunstig dus het zal toch even wennen worden op Albert Park. Uiteraard hoop ik op vooruitgang en een betere positie dan vorig seizoen. We kenden voor alle duidelijk een winterstop vol frustratie. Op het circuit waren de mogelijkheden te beperkt en daarom ging onze aandacht volledig naar de voorbereidingen. Wel heb ik regelmatig in de simulator gereden. Albert Park is een prachtig circuit en ik kan niet wachten om er te racen. Liefst gingen we nog beter van start dan nu het geval is. Het verschil zien we komend weekend”, aldus Timo Glock.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print