“Enkel nog sensatie bij regenweer”

Dat zijn alvast de woorden van voormalig teambaas Flavio Briatore. De Italiaanse zakenman was ook van mening dat eender welke toprijder in 2011 kampioen zou zijn geworden in een wagen van Adrian Newey.
Was Sebastian Vettel nu werkelijk zo fenomenaal of is Mark Webber in korte tijd plots veel ouder geworden? Met die vraag bleef ik alvast zitten toen ik het onderwerp van dit artikel voor ogen kreeg?

De inmiddels 61-jarige Flavio Briatore is van mening dat de renstal Red Bull in 2011 ook kampioen zou zijn geworden zonder Sebastian Vettel. Eender welke toprijder had volgens de Italiaan daarmee de titel veroverd. Ook zou de sport op zich weer wat meer inhoud mogen krijgen. Enkel bij regenweer krijgen we nog sensationele beelden voor ogen.

“Je ziet pas show indien het begint te regenen. Plaats zes kampioenen in een wagen uit de GP2 en je krijgt iets veel sensationeler. Vorig seizoen was het kampioenschap al na de openingsrace beslist. Men maakt wagens in windtunnels en tijdens tests zijn ingenieurs zelfs niet aanwezig. Toch besteden ze een extra van 200 miljoen om een bijna identieke wagen te bouwen. Dit seizoen zal niet anders verlopen. Mclaren op enkele tienden van Red Bull, Mercedes op drie, daarna Ferrari en Lotus”, aldus Flavio Briatore.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print