“Teams moeten roze bril afzetten”

Volgens Formule 1 CEO Bernie Ecclestone ligt er momenteel een voorstel op tafel dat bij bepaalde teams als een mokerslag kan aankomen. Een eventueel nieuwe budgetbeperking voor 2013.
image

Het voorstel rondom de budgetbeperking voor teams werd in 2009 al van tafel geveegd. Max Mosley kon het destijds niet halen van het zogenaamde ‘Resource Restriction Agreement’ dat werd bereikt door de teams onderling. Toch verklaarde Bernie Ecclestone onlangs dat hij zich graag in het voorstel zou willen verdiepen om de sport toch maar van verdere financiële verliezen te sparen.

Zo liet Ecclestone meteen ook verstaan dat eventueel dwarsliggende teams eindelijk eens hun roze bril moesten afzetten. De discussie rondom de verdere budgetbeperking houdt nu inmiddels veel te lang aan volgens Ecclestone. Misschien moeten rijders hun zitje straks maar kopen?

“Er lopen een heleboel mensen rond met een roze bril op hun hoofd. Men wil de wereld zien zoals men hem hoopt te zien. De zon schijnt en alles verloopt prima, men voelt zich goed. Het nadeel is dat hun roze bril de realiteit niet doet aanvoelen. De discussie rondom een nieuwe budgetbeperking blijft aanhouden maar er blijven telkens opnieuw teams dwarsliggen. Het verkleinen van de teams op zich zou ook een besparing zijn maar ook daarop reageert men negatief. Ook maak ik me zorgen over het toenemend aantal betalende rijders. Uiteindelijk zijn het wel de sponsors die betalen en dus niet de rijder zelf. Nog nooit in mijn leven heb ik een rijder ontmoet die zelf voor zijn zitje betaalde”, aldus Bernie Ecclestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print