Toch geen budgetplafond in de Formule 1 in 2015

Het was de bedoeling om vanaf volgend seizoen een budgetplafond in te voeren in de Formule 1 maar dat komt er dus niet.
image
Jean Todt liet het voorbije raceweekend weten dat het budgetplafond er niet komt omdat er geen onderling akkoord is bereikt tussen de teams.

De FIA wou met het budgetplafond er voor zorgen dat de almaar stijgende kosten in de Formule 1 een halt worden toegeroepen. Tijdens een vergadering met de F1 Stategy Group lieten de teams echter verstaan dat ze het invoeren van een budgetplafond niet realistisch is.

De teams denken dat het bijzonder moeilijk wordt om te controleren of iedereen zich aan de budgetlimiet houdt, laat staan om te bepalen welke kosten wel onder de budgetlimiet vallen en welke niet. Ze zijn er dan ook eerder voorstander van om de FIA via het reglement de kosten naar omlaag te laten halen.

“Ik begrijp nu dat de teams die deel uitmaken van de F1 Stategy Group tegen zijn,” aldus Todt. Het zijn Red Bull, Ferrari, Mercedes, McLaren, Lotus en Williams die hier deel van uitmaken.

“Indien de houder van de commerciële rechten alsook zes teams tegen zijn, dan kan ik het niet invoeren. Dat is pure statistiek. In dit geval komt er dus geen budgetlimiet,” besluit Todt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}