Toch wintertests in Bahrein als start F1-seizoen niet doorgaat in Australië?

Naast een uitstel voor de start van het F1-seizoen 2021 ziet het er naar uit dat ook de wintertests mogelijk verplaatst worden, zo bericht ‘Motorsport.it’.


De voorbije dagen doken steeds meer geruchten op dat de GP van Australië niet op de geplande datum van 21 maart zal plaatsvinden. De organisatoren willen de race uitstellen omdat het coronavirus er net als in 2020 dreigt voor te zorgen dat het raceweekend in allerlaatste instantie afgezegd moet worden.

Er zou gezocht worden naar een nieuw plaatsje op de al overvolle F1-kalender 2021 en het nieuwe seizoen zou dan een week later in Bahrein van start kunnen gaan. Het uitstellen van de Australische GP zou echter nog gevolgen voor de teams kunnen hebben.

Na overleg met de teams werd beslist om de wintertests toch opnieuw in Barcelona te laten plaatsvinden in plaats van Bahrein. Het feit dat het F1-seizoen mogelijk in Bahrein begint zou er voor kunnen zorgen dat ook de wintertests daar plaatsvinden.

Aanvankelijk zouden de wintertests van 2 tot 4 maart plaatsvinden in Barcelona zodat de teams vervolgens nog naar de fabriek konden terugkeren alvorens naar Australië af te reizen. Indien het F1-seizoen in Bahrein begint lijkt het logistiek echter een interessantere keuze om meteen ook daar de driedaagse wintertest te laten plaatsvinden.

Er zou dan geopteerd worden voor 12 tot 14 maart. Naast een logistiek voordeel hebben we teams dan ook anderhalve week extra tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Voorlopig is echter nog niets officieel en blijft het eerst wachten op een eventuele officiële communicatie rond een mogelijk uitstel van de Australische GP.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022