“Fernando Alonso heeft zijn kansen gehad en zijn talent vergooid”

Wat brengt de veelbesproken F1-comeback van Fernando Alonso ons? De meningen over het feit dat Alonso in 2021 een comeback mag maken zijn verdeeld.


Dat Fernando Alonso na twee jaar afwezigheid op 39-jarige leeftijd een comeback in de Formule 1 maakt zorgt voor verdeelde meningen. Enerzijds vinden velen dat niet Alonso maar een veel jongere rijder beter de kans zou krijgen om in de Formule 1 te racen, anderzijds vinden velen het ook opwindend en goed voor de sport.

Zo ook Martin Brundle die duidelijk met gemengde gevoelens aankijkt tegenover de comeback van Alonso.

“Met mijn tv-pet op kijk ik er naar uit en vind ik het opwindend,” aldus Brundle tegenover ‘Motorsport Magazine’. “Ik heb tegelijkertijd echter ook het gevoeld dat hij zijn kansen gekregen heeft en ik zou graag iemand jong in zijn plaats zien.”

“Ik denk dat hij zijn talent wat vergooid heeft, dat zijn straffe woorden die ik gebruik en ik zie zoiets niet graag als headline omdat ik vind dat hij meer verdient dan tweevoudig F1-kampioen te zijn. Ik denk echter dat hij al te vaak aanvaringen met zijn eigen team heeft gehad en dat heeft tot op een bepaald niveau het voor hem bedorven.”

Straffe uitspraken van de Sky F1-analist, die echter ook wel toegeeft dat een comeback bij Renault succesvol kan zijn, al zal dat succes van veel factoren afhangen, waaronder hoe competitief de Renault F1-bolide zal zijn.

“Heeft hij geleerd uit vroeger? Geeft Renault hem een bolide waarmee hij kampioen kan worden? Dat weten we niet, toch?”

“Dat is echter ook waarom we van live sport houden. Je moet kijken om te zien wat er gebeurt. Voor de sport is zijn comeback goed en het fascineert me ook, ik kijk er dan ook naar uit om hem opnieuw in de F1 te zien.”

“Hij heeft een ongelooflijk talent. Laat ons zien hoeveel snelheid en toewijding hij nog heeft. Aan Fernando mogen we nooit twijfelen,” besloot Brundle alsnog enthousiast over de comeback van de tweevoudig F1-kampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022