Williams F1 team breidt samenwerking met Mercedes uit

In een statement heeft het Williams F1 team laten weten dat het de samenwerking met motorpartner Mercedes verstevigt door vanaf 2022 ook versnellingsbakken en hydraulische onderdelen van Mercedes te gebruiken.


“In het verleden heeft Williams haar versnellingsbakken en hydraulische systemen steeds zelf gebouwd maar de nauwere samenwerking met Mercedes zal er voor zorgen dat Williams op de lange termijn efficiënter kan ontwerpen en werken. Daardoor zullen we onze middelen efficiënter kunnen inzetten op andere domeinen die voor een betere performance kunnen zorgen,” zo luidt het in een statement van Williams.

Na een dramatisch F1-seizoen in 2020 waarin Williams opnieuw als laatste eindigde in het kampioenschap wil het nieuw management duidelijk de koe bij de horens pakken en orde op zaken stellen.

De nauwere samenwerking met Mercedes moet er duidelijk toe bijdragen dat Williams weg komt van de laatste plaats. Pijnlijk voor Williams is dat het al sinds 2014, het jaar van de introductie van de V6-hybridemotoren, met Mercedes-motoren rijdt maar daar nooit echt succesvol mee was.

“Ik ben erg blij dat we onze geweldige samenwerking met Mercedes verder uitbreiden dan enkel het gebruik van de motoren,” aldus Williams F1-teambaas Simon Roberts.

“Williams is een onafhankelijk team maar de Formule 1 evolueert constant en als team moeten we kunnen reageren op de huidige situatie zodat we ons team in een betere situatie kunnen brengen en competitiever zijn op het circuit.”

“Deze overeenkomst voor de lange termijn met Mercedes is een positieve stap vooruit en maak deel uit van onze strategische doelstellingen voor de toekomst.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022