Todt en Schumacher optimistisch over Ferrari

Het gaat goed met het Ferrari team. De Italiaanse renstal begon slechts aan het seizoen met twee opgaves in Australië maar kon zich nadien herpakken en staat nu aan de leiding in beide wereldkampioenschappen.

Zowel voormalig teambaas Jean Todt, als voormalig rijder Michael Schumacher zijn optimistisch over "hun" team.

Todt was teambaas tussen 1993 en 2007, maar besloot vanaf nu wat meer tijd te besteden aan z’n eigen interesses. Toch brengt hij nog heel wat tijd door in functie van Ferrari en geeft hij nog regelmatig advies. Wat hij tot nu toe zag was zeer positief.

"Ik was pas nog aanwezig op een vergadering van het sportmanagement en er zijn wel enkele reden om tevreden te zijn. Op het vlak van de betrouwbaarheid is nog wat verbetering mogelijk, maar we hebben al heel wat vooruitgang geboekt. We zitten wel nog niet op 100% van ons potentieel.

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, die er in 2006 mee ophield, is ook blij met de gang van zaken. Hij geeft ook een pluim aan het BMW team.

"Onze beide rijders doen het uitstekend. Ook BMW Sauber is gegroeid en kan nu voordeel halen uit elke kleine onzekerheid bij Ferrari of Mclaren. Toch denk ik dat die laatste nog steeds de twee sterkste teams zijn."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023