“Toekomst Alfa Romeo in de F1 is onzeker”

Volgens het Italiaanse ‘La Gazzetta Dello Sport’ is het niet zeker dat Alfa Romeo ook in de toekomst nog doorgaat in de Formule 1.


In 2018 begon Alfa Romeo een samenwerking met Sauber waarna het Sauber F1 team van naam veranderde en als Alfa Romeo Racing door het leven ging. De commerciële samenwerking werd ook dit jaar verder gezet maar of dat ook daarna nog het geval is, dat is hoogst onzeker.

Fiat Chrysler (FCA) en Peugeot (PSA) fuseren immers en gaan verder onder de naam Stellantis. Onder die nieuwe groep vallen heel wat automerken: Jeep, Lancia, Abarth, Dodge, Ram, Peugeot, Citroën, DS, Opel, Vauxhall en dus ook Alfa Romeo.

De fusie heeft mogelijk ook grote gevolgen voor de deelname van Alfa Romeo aan de Formule 1. Het zal immers van het nieuwe management afhangen of Alfa Romeo aanwezig blijft in de Formule 1 en algemeen geweten is dat een fusie vaak draait rond het creëren van schaalvoordelen en het besparen van kosten.

“In de plannen van de nieuwe wereldwijde autogigant die voortvloeien uit de fusie tussen FCA en PSA zal ook een nieuwe definiëring van de sportactiviteiten van al de merken van de groep gebeuren,” zo luidt het bij ‘La Gazzetta Dello Sport’.

“Of het historische merk Alfa Romeo in de Formule 1 aanwezig blijft zal afhangen van de nieuwe industriële plannen die voortvloeien uit de fusie.”

Er wordt al langer gespeculeerd dat Alfa Romeo de samenwerking met Sauber zou willen stopzetten. De nieuwe berichtgeving van ‘La Gazzetta Dello Sport’ onderstreept dit nogmaals.

Ondertussen wordt ook al gespeculeerd dat Sauber in 2022 eventueel een samenwerking met Renault zou beginnen, die samenwerking zou werkelijkheid kunnen worden omdat eind 2021 de doorgedreven samenwerking met Ferrari afloopt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022