George Russell wil niet aan een Mercedes-zitje denken voor 2022

George Russell zegt dat hij niet wil denken aan een potentieel zitje bij Mercedes in 2022 want hij weet hoe snel de dingen kunnen veranderen.


We kunnen er niet om heen dat George Russell een grote kans maakt om in 2022 bij Mercedes aan de slag te gaan, zijn sterke invalbeurt voor Lewis Hamilton in Bahrein heeft dat nog eens onderstreept.

De jonge Brit wil daar naar eigen zeggen nog niet aan denken want hij heeft uit die bewuste GP ook geleerd dat dingen snel kunnen veranderen. Hij heeft ook geen specifieke doelen gekregen van de Mercedes-bazen die hij moet behalen in 2021, dat vertelt hij tegenover ‘Motorsport.com.’

“Nee ze hebben me niet gezegd wat ik moet doen,” aldus Russell. “Momenteel toon ik gewoon mijn respect voor iedereen bij Williams en zal ik gewoon alles geven voor dat team, want zij hebben alles gedaan voor mij de voorbije twee jaar.”

“Ik denk niet graag aan de toekomst. De sport verandert zo ongelofelijk snel, hoe mensen over de rijders denken, je reputatie kan snel veranderen. We hebben ook gezien dat factoren van buitenaf een invloed kunnen hebben.”

Zijn blik op de toekomst is vorig jaar verandert door het feit dat hij plots bij Mercedes belandde om Lewis Hamilton te vervangen en bijna de race won. Hij had nooit durven denken dat hij die kans zou krijgen omdat het vorige management van Williams er ook tegen was.

“Niemand had zoiets kunnen voorspellen. Als je mij in de helft van het seizoen zou gezegd hebben dat ik nog aan de leiding van een race zou rijden, dat ik misschien wel had moeten winnen of dat ik van de eerste rij zou aan een race zou beginnen, zou ik niet gedacht hebben dat dat mogelijk was. Ik dacht zelfs niet dat het mogelijk was om die kans van Mercedes te krijgen als reserverijder.”

“We hebben het daar in het verleden al eens over gehad en het was een ‘no go.’ Maar gelukkig waren de nieuwe eigenaren heel open en wilden ze me deze kans geven. Waarschijnlijk ook wel om te zien hoe ik het zou doen.”

“Dus ik dacht dat die mogelijkheid niet realistisch was, zelfs als Hamilton of Bottas niet zouden kunnen rijden. Ik dacht eigenlijk dat het helemaal niet mogelijk was.”

Russel was uiteraard ontgoocheld nadat hij een mogelijke overwinning door de neus geboord zag door geklungel van Mercedes in de pits en een lekke band in de eindfase van de race. Maar toch weet hij dat iedereen heeft gezien tot wat hij in staat is.

“Het vreet niet aan me want ik vond de race op zich al een overwinning door hoe alles uiteindelijk uitgedraaid is.”

“Dat is wat ik mezelf toch probeer te vertellen om over de teleurstelling van het verlies heen te komen! Ik denk dat het pitstop-fiasco me bijna de kans gaf buiten te rijden en te laten zien wat ik kan doen in een zeer moeilijke situatie, wanneer de druk hoog is.”

“We hadden de race goed onder controle, dan ben ik plotseling weer terug in vijfde positie en heb ik mijn teamgenoot voor me in dezelfde auto als ik, waarvan ik wist dat hij ongelooflijk lastig zou zijn om in te halen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023