“Toekomst GP van België blijft onzeker ondanks renovatie Spa-Francorchamps”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Eind augustus vindt op het circuit van Spa-Francorchamps de GP van België plaats. Mogelijk is dat de laatste F1-race op het legendarische circuit want het huidige contract met de Formule 1 loopt dit jaar af en de toekomst van de race op de F1-kalender is nog steeds onzeker.

Het circuit van Spa-Francorchamps onderging de voorbije maanden enkele ingrijpende werkzaamheden en renovaties. Er werd nieuwe grindbakken aangelegd en een nieuwe tribune bovenop de befaamde Raidillon gebouwd. Desondanks is de toekomst van het circuit van Spa-Francorchamps op de F1-kalender verre van zeker.

Met Miami kwam er dit seizoen een tweede Amerikaanse race op de kalender en volgend jaar komt met Las Vegas nog een derde Amerikaanse race op de F1-kalender. Daarnaast zou ook China volgend jaar moeten terugkeren en ook Qatar wordt toegevoegd aan de F1-kalender.

Daarnaast willen de F1-bazen de komende jaren ook graag terugkeren naar Zuid-Afrika. Moet nog gezegd worden dat de plaatsen op de F1-kalender beperkt zijn? Maximaal 24 races op de F1-kalender volgens de huidige overeenkomst en het wordt dus dringen voor een plaatsje.

Volgens het Nederlandse ‘De Telegraaf’ zal de toekomst van de GP van België sterk afhangen van de situatie in een reeks andere landen. Denk bijvoorbeeld aan China dat gezien de nieuwe opstoot met de pandemie met het coronavirus erg onzeker blijft. Daarnaast staat ook de race op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk ter discussie.

Na het debacle met de verregende ‘race’ van vorig jaar willen ze op het circuit van Spa-Francorchamps ongetwijfeld bewijzen dat ze op het vlak van logistiek, verkeer, catering en spektakel stappen vooruit gezet hebben. Vooral spektakel en beleving dragen de F1-bazen hoog in het vaandel.

Afwachten of de GP van België ook volgend jaar nog op de F1-kalender staat. Aan publieke belangstelling alvast geen gebrek want de race is al geruime tijd uitverkocht.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print