“Zeven F1-teams dreigen laatste races van het seizoen te missen door budgetplafond”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner dreigen verschillende teams het einde van het F1-seizoen niet te halen omdat ze door het budgetplafond dreigen ‘zonder geld te vallen’.

Dit seizoen is er een budgetplafond van 140 miljoen dollar waarbinnen de F1-teams met hun uitgaven moeten zien te blijven. De teams worden net als de consumenten en andere bedrijven geconfronteerde met een hoge inflatie, oplopende kosten voor energie en grondstoffen alsook transport dat ernstig verstoord is.

Christian Horner vreest dat de huidige economische situatie er voor zal zorgen dat heel wat teams het budgetplafond niet zullen kunnen respecteren en daardoor de laatste races van het seizoen zullen moeten missen.

“Zeven van de tien teams zullen waarschijnlijk de laatste vier races moeten missen als ze dit jaar binnen het budgetplafond willen blijven,” aldus de Red Bull-teambaas volgens het Britse ‘BBC’.

“Het is niet alleen het geval bij de grote teams. Het zijn de teams in het middenveld die echt problemen ondervinden met de inflatie.”

Volgens Christian Horner is al aan de FIA gevraagd om het probleem aan te pakken.

“De FIA heeft een zorgplicht. Ik weet dat ze dit ernstig nemen,” aldus Horner. “Facturen voor energie, de levensduurte die stijgt, heel wat kosten die exponentieel stijgen, de F1 is op dat vlak geen uitzondering. De kosten voor transport zijn maal vier gegaan en dat is iets dat we zelf niet in de hand hebben.”

Tijdens een recente stemming in de F1 Commissie stemden Alpine, Alfa Romeo, Haas en Williams tegen een verhoging van het budgetplafond. Eerder waren er ook geruchten dat Red Bull voor de ontwikkeling van de RB18 al een groot deel van haar budget had opgebruikt. Bij Red Bull ontkenden ze de geruchten maar duidelijk is wel dat alles in het werk wordt gesteld om het budgetplafond te verhogen.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer