Red Bull gaat update-pakket van Max Verstappen zijn wagen halen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de DRS-problemen tijdens het raceweekend in Spanje zal Red Bull het pakket met updates dat op Max Verstappen zijn F1-bolide werd geplaatst opnieuw verwijderen.

Zowel tijdens de race alsook de kwalificatie kreeg Max Verstappen DRS-problemen. Die problemen werden volgens Dr. Helmut Marko veroorzaakt door een pakket met updates (Lees: Red Bull onthult oorzaak van DRS-probleem Max Verstappen: “Er is een grens overschreden”). Datzelfde pakket met updates zal nu opnieuw van de wagen gehaald worden.

Na de race in Spanje staat er komend weekend met Monaco al meteen een nieuwe race gepland. Er rest Red Bull dus weinig tijd om de problemen met het pakket updates op te lossen. Voordeel is echter wel dat DRS in Monaco minder belangrijk is waardoor ze zonder al te veel problemen het pakket updates kunnen verwijderen.

Dat er ook met het oude pakket goede resultaten neergezet kunnen worden bewees Sergio Perez want in tegenstelling tot Max Verstappen reed hij met de ‘oude’ wagen zonder updates die gericht waren op het besparen van gewicht.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023