Toekomst Kubica blijft onzeker

Robert Kubica kijkt nog steeds tegen een lange revalidatie aan. De Pool kan momenteel nog steeds weinig zekerheid krijgen van de aangestelde artsen.
Enige tijd geleden wisten we onze lezers nog op de hoogte te brengen van een vierde operatie die Robert Kubica moest ondergaan ten gevolge van zijn crash in de zogenaamde Rally di Andorra. Een specialist zou namelijk de verdere functionaliteit van Kubica’s elleboog proberen te garanderen.

Het spijtige aan de hele zaak is dat de aangestelde chirurg tot de conclusie is gekomen dat er geen verdere ingrepen meer nodig zouden zijn. De laatste hindernissen van Kubica zouden dus in principe enkel met behulp van de revalidatie nog kunnen verholpen worden. Indien niet, dan ziet de toekomst van Kubica er zeer onzeker uit wat betreft een eventuele comeback naar de Formule 1.

Bij Renault liet medicus Riccardo Ceccarelli ondertussen ook al verstaan dat zowat het hele team het raden zou hebben naar de toekomst van Kubica. Toch zou het herstel van de 26-jarige rijder tot nu toe altijd goed zijn verlopen. Zo liet men wel al aan Renault verstaan dat men de komende maanden maar best niet op meer duidelijkheid kan rekenen. Het herstel van zenuwen en spieren krijgt momenteel voorrang op de druk die de F1 met zich weet mee te brengen.

“Zelfs de chirurgen kunnen ons nog steeds niet veel garanderen. Het zal nog maanden duren voor we meer duidelijkheid krijgen. Het enige dat we met zekerheid weten is dat zijn revalidatie nog een hele tijd kan duren. Renault bekijkt de situatie momenteel van dag tot dag. Voor voorspellingen is absoluut geen plaats”, aldus de medicus ten huize Renault.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print