Toekomst Stoffel Vandoorne onzeker door mogelijk vertrek van Mercedes uit Formule E?

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Stoffel Vandoorne en teamgenoot Nyck de Vries zouden volgens diverse bronnen van Motorsport.com een onzekere toekomst tegemoet gaan. Mercedes zal in de loop van de komende dagen waarschijnlijk bevestigen dat het de Formule E zal verlaten.

Mocht het nieuws inderdaad bevestigd worden dan zou Mercedes na Audi en BMW al de derde grote constructeur zijn die de elektrische tegenhanger van de Formule 1 de rug toekeert. De timing van dergelijk afscheid is des te opmerkelijker omdat meer dan ooit elektrische wagens geruggesteund worden door de diverse overheden en de elektrische wagen in de straat eindelijk lijkt te gaan doorbreken.

Komend seizoen gaan ook in de Formule E belangrijke reglementswijzigingen in. Het zogenaamde Gen3-concept in de Formule E treed dan in werking en nadat Mercedes aanvankelijk om meer verduidelijking vroeg lijkt de Duitse constructeur zich na een beslissing van hogerhand bij Daimler terug te zullen trekken uit de sport.

Dat zou meteen ook betekenen dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne en teamgenoot Nyck de Vries een erg onzekere toekomst tegemoet gaan. Mogelijk verklaart het ook waarom er de voorbije weken al geruchten waren over een mogelijke F1-zitje voor beide heren van het Mercedes Formule E-team.

Voor Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries lijken er drie mogelijkheden op tafel te liggen: een racezitje bij het Williams F1 team, de rol van full-time reserverijder of een racezitje in een andere raceklasse.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022