Toro Rosso en Sauber zetten flinke stap vooruit

Zowel Torro Rosso als Sauber verasten vandaag vriend en vijand. Beide teams konden met elk één piloot doorstoten naar Q3.
De tijden in de wintertests lieten al uitschijnen dat Sauber en Torro Rosso in stijgende lijn zaten, maar uiteraard kan je daar pas zeker van zijn wanneer het er echt om gaat. En dat was dus het geval tijdens de kwalificaties van de eerste GP van het seizoen in Australië.

Kobayashi mag zeker tevreden zijn op het resultaat dat hij heeft kunnen neerzetten en het zal voor hem een hart onder de riem zijn na de afgelopen weken van ellende in zijn thuisland. Hij verzekerde P9 op slechts 0.027 seconden van Felipe Massa. Een verschil dat verwaarloosbaar is. Toch denkt de Japanner nog beter te kunnen.

“Het was jammer dat ik niet over een nieuwe set banden kon beschikken voor Q3 in plaats van de reeds gebruikte set zachte banden. Ik denk dat ik anders P6 zou kunnen gehaald hebben.” Zegt Kobayashi “Op gebied van prestaties zitten we niet slecht en nu kunnen we zien dat wat we tijdens de wintertests hebben gedaan ook het goede was.”

Ook Sebastien Buemi kon met Scuderia Torro Rosso tot in Q3 geraken. Hij eindigde dan wel op P10, al bij al was het toch een opsteker voor het team, dat niet meer in Q3 te zien is geweest sinds 2009. “Ik kon niet op een betere start van het seizoen gehoopt hebben”, zegt Buemi zelf.

“Laten we hopen dat we morgen op deze manier in de race kunnen verder gaan. Voortgaand op de snelheid in de vrije training moet dat kunnen lukken.” Teamgenoot Alguersuari kon de 12e plaats verzekeren op een zucht van Schumacher. Sauber- rookie Perez had 0.005 seconden te kort om die 12e plaats te bereiken en strandde op P13. Zeker geen slechte prestatie voor de debutant.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print