Team Lotus verwacht beterschap tijdens de race

Bij Team Lotus kijkt met redelijk tevreden terug naar de kwalificatie.
Zowel Kovalainen als Trulli waren sneller dan de wagens van Virgin en Hispania. Tegenover Hispania is dat geen verrassing maar met Virgin wordt sinds vorig seizoen toch wel een verbeten strijd gevoerd.

Kovalainen kwalificeerde zich als negentiende maar was wel nog meer dan twee seconden verwijderd van een eventueel plaatsje in Q2. Q2, dat is de doelstelling in de nabije toekomst, nu wordt er eerst gefocust op de race en daarin verwacht men bij Team Lotus beterschap.

Vandaag ondervond het team nog problemen met het verkrijgen van voldoende temperatuur in de banden alsook met de verstelbare achtervleugel. Dat zou echter morgen allemaal tot het verleden moeten behoren.

“Helaas zat tijdens mijn tweede run de achtervleugel vast, wat uiteraard een vertekend beeld geeft van onze snelheid,” zei Kovalainen na zijn kwalificatie.

“We ondervonden ook problemen om het optimale uit onze banden te halen maar dat zou morgen opgelost moeten zijn door de hogere temperaturen. We zullen ons in een goede positie bevinden voor de race en zullen kunnen tonen wat we waard zijn”

Ook teamgenoot Jarno Trulli denkt dat Team Lotus morgen beter zal presteren.

“We zullen overduidelijk veel sneller zijn wanneer we onze banden op temperatuur krijgen. Het zal een opwindende race worden waarbij we zullen proberen om de wagens voor ons op te jagen.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”gascoyne_achtervleugel.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print