Toto Wolff bedenkt iets speciaal om Mercedes F1 team scherp te krijgen voor F1-seizoen 2023

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor Mercedes was het voorbije seizoen er één om snel te vergeten. In 2023 moet het stukken beter en Mercedes-motorsportbaas heeft iets speciaal bedacht om het Mercedes-team scherp te krijgen voor het F1-seizoen 2023.

De Mercedes W13 was een F1-bolide die lange tijd helemaal niet competitief was. Mercedes ondervond heel wat problemen om haar wagen te begrijpen en hem beter te maken. Uiteindelijk slaagde George Russell er toch in om met de Mercedes W13 één overwinning te behalen.

Volgend jaar zal het echter beter moeten en om het volledige team scherp te krijgen en scherp te houden heeft Toto Wolff iets speciaal bedacht.

“We gaan deze twee wagens aan de receptie in Brackley en Brixworth plaatsen om ons er iedere dag aan te herinneren hoe moeilijk het kan zijn,” aldus Wolff tegenover ‘Sky’.

“Dit is een seizoen geweest waarin je karakter vormt, niet voor één race maar voor een volledig seizoen. Je moet hard blijven pushen, de motor deed het erg goed en ik ben trots op wat we op dat vlak bereikt hebben.”

“Op het vlak van het chassis waren er meer slechte dan goede momenten. De goede momenten waren spectaculair, zoals de overwinning in Brazilië. Het zorgde ervoor hoe goed het kan zijn en nu pushen we enorm hard voor volgend jaar. Het is ruw, het is slecht, maar het is oké om ons zo te voelen maar volgend jaar zullen we er opnieuw staan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner