Max Verstappen verslaat Lewis Hamilton en is nieuwe grootverdiener in de Formule 1

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Niet langer Lewis Hamilton maar wel Max Verstappen is alleenheerser op het vlak van verdiensten in de Formule 1. Hamilton was jarenlang de grootverdiener in de Formule 1 maar dat is nu Max Verstappen, althans volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Forbes heeft immers een lijst opgesteld met de best betaalde F1-piloten dit jaar en daarin staat Max Verstappen voor het eerst helemaal bovenaan. Volgens Forbes verdient de tweevoudig F1-kampioen maar liefst 60 miljoen dollar.

Verstappen zou een salaris krijgen van 40 miljoen dollar per jaar en daar bovenop kwam ook nog eens 20 miljoen dollar aan bonussen. Het bedrag aan bonussen liep door de vele overwinningen alsook het behalen van de wereldtitel zo hoog op.

Lewis Hamilton prijkte de voorbije jaren steeds helemaal bovenaan de lijst van Forbes maar dit jaar moet Hamilton tevreden zijn met de tweede plaats. Hamilton verdient ‘slechts’ 55 miljoen dollar, waarmee hij Verstappen dus met 5 miljoen dollar meer moet laten voorgaan.

Opvallende derde in de lijst is tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso die bij Alpine een fors salaris van maar liefst 30 miljoen dollar krijgt.

RijderBasissalarisBonussenTotaal
Max Verstappen$40 miljoen$20 miljoen$60 miljoen
Lewis Hamilton$55 miljoen$55 miljoen
Fernando Alonso$30 miljoen$30 miljoen
Sergio Perez$10 miljoen$16 miljoen$26 miljoen
Charles Leclerc$12 miljoen$11 miljoen$23 miljoen
Sebastian Vettel$15 miljoen$2 miljoen$17 miljoen
Daniel Ricciardo$15 miljoen$2 miljoen$17 miljoen
Carlos Sainz$8 miljoen$7 miljoen$15 miljoen
Lando Norris$5 miljoen$6 miljoen$11 miljoen
George Russell$3 miljoen$7 miljoen$10 miljoen

Bij het opmaken van de lijst baseerde Forbes zich op financiële documenten van de teams, juridische documenten en diverse andere bronnen. Het betreft steeds brutobedragen zonder rekening te houden met belastingen of vergoedingen voor managers. Daarnaast wordt er geen rekening gehouden met persoonlijke sponsorinkomsten en andere commerciële activiteiten.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023