Toto Wolff: “Christian Horner en ik zijn te ver gegaan in onze radioboodschappen naar Michael Masi in 2021”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat Christian Horner en hijzelf misschien wel wat te ver zijn gegaan in hun communicatie met racedirecteur Michael Masi afgelopen seizoen.

Tijdens een razend spannend F1-seizoen 2021 werd werkelijk alles uit de kast gehaald door zowel de rijders als de teambazen. Voor het eerst konden we als fan ook meeluisteren naar het radioverkeer tussen de teambazen en de wedstrijdleiding en dat leverde op zijn minst gezegd een paar memorabele momenten op.

Het gaf ons een inkijk in hoe racedirecteur Michael Masi onder druk gezet wordt door de teambazen. Zo was er het memorabele moment tijdens de GP van Groot-Brittannië waarin Christian Horner aan Masi vraagt om ‘gepast’ te reageren na het incident tussen Hamilton en Verstappen tijdens de openingsronde.

De radioboodschappen van een razende Toto Wolff tijdens de safety car-procedure in Abu Dhabi liggen uiteraard nog vers in het geheugen en de Oostenrijker geeft aan dat hij en Horner afgelopen jaar misschien wat te ver zijn gegaan.

“Ik moet de hand in eigen boezem steken, en die van Christian”, zegt Wolff tegenover ‘RaceFans.’

“We kregen de kans om rechtstreeks met de racedirecteur te praten en omdat we zo fel strijden voor het belang van onze teams, zijn we  met zijn allen over de schreef gegaan. Dit was zeker een deel van de mislukkingen dit jaar dat, mede onder druk van de teambazen, het leven van de racedirecteur er niet makkelijker op werd gemaakt, zeker niet. Dus we moeten hierop terugkomen.”

Normaal gesproken zijn het de sportdirecteurs van de teams die in contact staan met Masi en niet de teambazen. Toto Wolff vindt dan ook dat zij nog steeds de kans moeten krijgen om in contact te staan met de wedstrijdleiding maar niet om te onderhandelen, wel om hen te wijzen op iets dat ze misschien over het hoofd hebben gezien.

“Ik denk dat de teambaas niet rechtstreeks met de racedirecteur moet spreken,” zei Wolff. “Het zouden de sportdirecteuren moeten zijn.”

“Ik zou zelfs nog een stap verder gaan. Ik denk niet dat de sportdirecteur moet lobbyen bij de racedirecteur of druk moet uitoefenen. Ik denk dat ze moeten wijzen op situaties die de racedirecteur of zijn collega’s misschien niet hebben opgemerkt, maar niet lobbyen. Niet onder druk zetten.”

Deze reactie van Wolff komt er ook omdat Ross Brawn vorige week al liet doorschijnen dat de communicatie tussen de teams en de wedstrijdleiding niet meer openbaar zou gemaakt worden.

“Ik ben het met Ross eens, maar ik neem het Ross en mezelf evenzeer kwalijk omdat we deel hebben uitgemaakt van de besluitvorming om meer van de kanalen uit te zenden met het oog op transparantie en entertainment voor de fans,” zegt Wolff.

“Er gebeurt zoveel op de intercom dat de fans een beetje een overzicht krijgen van alle kleine drama’s die gebeuren. Gaat de auto kapot? Hebben we een soort strategiediscussie?”

“Het was goed bedoeld, maar ik denk dat we te ver zijn doorgeschoten.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022