Toto Wolff: “De breuk met Angela Cullen is geen verrassing, Hamilton zoekt al een tijdje naar verandering”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In de aanloop naar de GP van Saoedi-Arabië liet Lewis Hamilton weten dat er een einde kwam aan de samenwerking met zijn persoonlijke trainer Angela Cullen en dat was volgens teambaas Toto Wolff geen verrassing.

Na zeven jaar komt er dus een einde aan de samenwerking tussen Lewis Hamilton en Angela Cullen. Sinds 2016 zijn de twee onafscheidelijk in de paddock aanwezig maar op instagram lieten de zevenvoudige wereldkampioen en Cullen zelf weten dat hun samenwerking stopt zodat Cullen haar eigen dromen kan najagen.

Voor de fans kwam de aankondiging toch als een verrassing en volgens teambaas Toto Wolff kwam de beslissing van de breuk van de kant van Lewis Hamilton. Hij vindt het spijtig dat Cullen er niet meer bij zal zijn maar hij gelooft dat Hamilton de juiste beslissingen maakt met het oog op de toekomst.

“Het was geen verrassing want Lewis Hamilton is al een tijdje op zoek naar verandering,” aldus Wolff tegenover ‘Sky Sports.’

“Angela heeft een hele tijd deel uitgemaakt van het team,” gaat Wolff verder. “”Ik denk dat in elk team, of dat nu de naaste omgeving is, of ook in de bredere groep, dit geen statische situatie is die je kunt bevriezen. We ontwikkelen ons allemaal als mensen, we ontwikkelen ons als organisatie en als dingen niet meer lukken, dan moeten we daar eerlijk over zijn en dan verandering brengen.”

“Angela zal altijd een mascotte van het team blijven. Zij is de enige die een luidere stem heeft dan een startende auto. Maar, weet je, als dit is wat hij beslist, zullen we hem altijd absoluut steunen, welke directe richting hij ook op wil.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023