BREAKING NEWS: Extra tijdstraf Fernando Alonso ingetrokken: 100ste F1-podium is toch een feit!

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Fernando Alonso mag alsnog zijn 100ste podium in de Formule 1 vieren. De Spanjaard zijn straf werd opnieuw ingetrokken waardoor Alonso dan toch zijn derde plaats tijdens de GP van Saoedi-Arabië behoudt.

Alonso kreeg tijdens de race een tijdstraf van vijf seconden, een straf die Alonso tijdens zijn pitstop onderging. Na de podiumceremonie kreeg Alonso echter te horen dat hij een bijkomende tijdstraf van tien seconden kreeg, dit omdat zijn tijdstraf van vijf seconden tijdens de race niet goed zou zijn uitgevoerd.

De tweevoudig F1-kampioen was niet te spreken over het besluit van de stewards. Alonso en Aston Martin gingen in gesprek met de stewards en om 00u30 lokale tijd verscheen vervolgens een nieuw document van de FIA waarin werd verduidelijkt dat de tijdstraf tijdens de pitstop niet goed zou zijn uitgevoerd omdat de krik de wagen aanraakte.

Vervolgens verschenen er nieuwe documenten waaruit bleek dat de tijdstraf van tien seconden werd ingetrokken. In het verleden zouden meermaals gelijkaardige situaties zijn voorgevallen waarbij een krik de wagen raakte maar de eerder opgelegde tijdstraf wel als ‘correct uitgevoerd’ werd aanzien. Alsnog een 100ste F1-podium dus voor Fernando Alonso.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print