Max Verstappen finisht na sterke inhaalrace als tweede: “Erg blij om op het podium te staan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van op de vijftiende plaats op de startgrid slaagde Max Verstappen erin om alsnog als tweede op het podium te finishen, iets waarmee Verstappen erg blij was.

“Het was niet makkelijk om door het veld te komen. In het begin van de race was het lastig om andere auto’s te volgen: er was weinig grip en ik gleed veel. Maar, toen ik ze eenmaal voorbij was, kwamen we in een goede ritme,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “We werden geholpen door de safety car, dus daardoor was het makkelijker om naar de tweede plek te rijden, maar ik ben natuurlijk erg blij om hier op het podium te staan.”

Verstappen leek tijdens het laatste deel van de race richting teamgenoot Sergio Perez te gaan rijden maar dat lukte uiteindelijk niet.

“Ik reed het gat wel ietsje dicht, maar ik kon niet aanvallen,” blikt Verstappen verder terug op de race. “Ik merkte veel vibratie en de balans was niet in orde. Dit was zo tot en met de finish, maar ik lag op plek twee en had een grote voorsprong op de mannen achter mij, dus we besloten de auto veilig naar huis te brengen en genoegen te nemen met de tweede plaats, wat evengoed een erg goed herstel is.”

Uiteindelijk slaagde Max Verstappen er wel in om een belangrijk punt voor de snelste ronde af te snoepen van Perez en zelf te behalen. Dat zorgt er meteen ook voor dat Verstappen zelf aan de leiding van het kampioenschap blijft.

“Ik had gisteren een pechdag, dus als je dan tweede ligt, wil je ook het extra puntje pakken. Ik ging ervoor op het einde en gelukkig pakte het goed uit,” besluit Verstappen. “Het moet beter gaan als team. We mogen deze problemen niet hebben. Het was anders een hele andere wedstrijd voor mij geweest. Uiteindelijk beperken we de schade nog een beetje, maar we hadden hier gewoon moeten winnen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print