Sergio Perez wil overleg met Red Bull na verliezen snelste ronde en wk-punt aan Max Verstappen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks zijn overwinning tijdens de GP van Saoedi-Arabië was Sergio Perez niet geheel tevreden. De Mexicaan is niet te spreken over het feit dat Max Verstappen hem tijdens de allerlaatste ronde van de race de snelste ronde afsnoepte. Volgens Perez kreeg Verstappen van het team niet dezelfde boodschap als hijzelf.

“Ik vroeg twee ronden voor het einde aan het team wat er moest gebeuren,” aldus Perez. “Ze vertelden me dat ik een bepaalde snelheid moest aanhouden, ik had de snelste ronde en moest een bepaalde snelheid aanhouden.”

“Ik dacht dan ook dat Max dezelfde mededeling kreeg. Het is iets dat we moeten bekijken want ik kreeg duidelijk andere informatie en mocht niet pushen aan het einde van de race.”

Opvallend was ook dat Sergio Perez tijdens de slotfase van de race over de boordradio aan het team vroeg wat ze moesten doen, of ze nog moesten pushen of de snelheid managen omdat er zorgen waren over betrouwbaarheidsproblemen. Daar kwam van het team een wat vreemd en ontwijkend antwoord over of Verstappen hetzelfde deed.

“Ze hebben bij het team meer informatie dan ons,” vertelt Perez. “Ik denk dat het team een geweldige beslissing nam om ons te laten racen. Ik had gewoon het gevoel dat er een bepaald punt in de race was, ik weet niet, met nog zo’n tien ronden te gaan ofzo, dat we een gelijkaardige snelheid hadden. We waren een tiende sneller of trager en het verschil zou gewoon iets groter of kleiner geweest zijn maar er zou niets veranderd zijn.”

“Ik dacht gewoon aan de wagen en ervoor zorgen dat er geen problemen zouden ontstaan. Ik had vreemde vibraties en ik had ook in mijn achterhoofd wat er bij Max was gebeurd. Ik ben er zeker van dat het team dat ook in het achterhoofd had. Het was gewoon een kwestie van beide wagens aan de finish krijgen en het aantal punten maximaliseren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print