Fernando Alonso: “Ze hadden 35 ronden nodig voor die straf? Ongelooflijk!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na afloop van de GP van Saoedi-Arabië mocht Fernando Alonso op het podium. Het werd een podiumplaats die vervolgens werd afgenomen om dan toch opnieuw te krijgen.

“Het is vreemd dat het een uur heeft geduurd, 35 ronden, om die bestraffing op te leggen,” vertelde Alonso na afloop van de race. “Ik stond op het podium met al mijn sponsors, mijn team enzovoort. Ze beslissen nadien pas, dat is niet echt goed gedaan, maar dat is hun probleem.”

Alonso kreeg oorspronkelijk tijdens de race een tijdstraf van vijf seconden die vervolgens ‘niet goed uitgevoerd werd’. De fout van het verkeerd op de startgrid staan neemt Alonso volledig op zich.

“Dat was mijn fout,” gaf Alonso toe. “Maar het was mooi om tijdens de eerste één à twee ronden aan de leiding van de race te rijden, om Aston Martin aan de leiding te zien.”

“Toen ze mij vertelden dat ik een tijdstraf van vijf seconden kreeg zei ik ‘oké, dan moet ik wat sneller rijden en die tijd terugwinnen’. Dat is dan ook wat ik tijdens mijn eerste stint heb geprobeerd, de wagen was opnieuw zeer, zeer goed om mee te rijden. Vervolgens was er de safety car en hebben we die mogelijkheid benut om te stoppen en vervolgens draaide het vanaf dan rond het controleren van de race.”

Alonso was aanvankelijk in de veronderstelling dat hij drie punten en een podium had verloren maar dat bleek uiteindelijk dus alsnog niet het geval te zijn.

“Het gevoel in de wagen was zeer goed. We waren opnieuw het tweede snelste team en reden voor Mercedes en Ferrari. Ik ben zeer blij.”