Toto Wolff: “De F1 moet het dreigement van Ferrari serieus nemen”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt dat de Formule 1 met vuur speelt als ze het het dreigement van Ferrari om de sport te verlaten niet au sérieux neemt.


Het zou een understatement zijn om te stellen dat Ferrari niet echt onder de indruk was van de plannen die Liberty Media eind vorig jaar voorstelde over de toekomst van de sport vanaf 2021. Grote baas van de Scuderia, Sergio Marchionne, reageerde prompt door te stellen dat zijn team op die manier niet verder wil en zodoende de sport zou verlaten.

Iemand die de Formule 1 al een tijdje volgt weet dat het niet de eerste keer is dat de Italianen zulke woorden in de mond nemen maar Bernie Ecclestone liet een tijdje geleden al weten dat het dit keer wel eens menens kan zijn. Hij zei te weten dat Ferrari met het idee speelt om een eigen raceklasse uit de grond te stampen.

Vorige week liet FIA-baas Jean Todt weten dat hij Marchionne niets in de weg zal leggen als hij de Formule 1 wil verlaten. Toto Wolff wil iedereen er nu aan herinneren dat de Formule 1 er slechter aan toe zou zijn zonder Ferrari.

“Mijn boodschap is: ‘daag Sergio Marchionne niet uit,’” aldus de Oostenrijker tegen ‘Daily Mail’. “De F1 heeft Ferrari harder nodig dan Ferrari de F1 nodig heeft.”

“Hij is een zakenman en vanaf het moment dat hij vindt dat hij geen voordeel meer uit de F1 kan halen zal hij er de stekker uittrekken. Dat moet serieus genomen worden en moest ik in de schoenen van de anderen staan zou ik hem niet te veel in de weg leggen want de F1, en alle betrokkenen, zou er heel slecht kunnen uitkomen.”

Ook de toekomst van Mercedes is nog onzeker. Vanaf het seizoen 2019/2020 zal het legendarische merk met de ster aantreden in de Formule E en ook vanuit Stuttgart hebben ze al bezorgd gereageerd op de toekomstplannen van Liberty Media.

Volgens Wolff worden de komende twaalf maanden cruciaal voor Mercedes in het nemen van een beslissing.

“Wij zullen racen in wat de succesvolste raceklasse blijkt te zijn. Formule 1 is de absolute top van de autosport en door de jaren heen hebben ze zich steeds weten aan te passen.”

“De nieuwe eigenaars zijn nu een jaar in de sport en we moeten hen steunen om de Formule 1 groot te houden. Daar moeten we samen voor zorgen.”

“De komende jaren zullen we aanwezig zijn in de F1 en we gaan er alles aan doen om het spektakel te verzorgen, dat is voor mij van het grootste belang. Wat daarna moet gebeuren zal in de loop van de komende twaalf maanden beslist worden, als we tevreden zijn met wat we te zien krijgen,” besluit Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023