Wehrlein: “Raar dat teamgenoten die ik verslagen heb op de grid staan en ik niet”

Het F1-seizoen zal komend weekend in Australië van start gaan zonder Pascal Wehrlein en dat voelt volgens de Duitser raar aan. Het wringt vooral dat twee van zijn voormalige teamgenoten die hij verslagen heeft nog steeds op de grid zijn terug te vinden.


Nadat hij zichzelf tot jongste DTM-kampioen in de geschiedenis kroonde in 2015 mocht hij een jaar later zijn debuut maken voor Manor in de Formule 1. Dat team hield het eind 2016 voor bekeken en er werd verwacht dat Wehrlein, gezien hun gezamenlijke Mercedes-achtergrond, naar Force India zou verhuizen in 2017.

Niets was minder waar en het was zijn collega Mercedes-beschermeling Esteban Ocon die naar Force India verhuisde. Wehrlein belandde bij Sauber en toen in 2017 duidelijk werd dat de Zwitsers de banden gingen aanhalen met Ferrari werd het langzaam maar zeker duidelijk dat er dit seizoen geen plaats meer zou zijn voor hem bij de formatie uit Hinwill.

“Natuurlijk wil ik graag Formule 1 rijden,” aldus Wehrlein in het Duitse dagblad ‘Südkurier’. “Op basis van mijn prestaties in het verleden verdien ik er ook een plaats. Nu staan er twee van mijn voormalige teamgenoten (Ericsson en Ocon) op de grid die ik allebei verslagen heb, dat is een raar gevoel.”

Dit jaar gaat Wehrlein terug aan de slag in DTM voor Mercedes en hij zal ook wat testwerk voor het Formule 1-team voor zijn rekening nemen, op die manier willen ze hem toch bij de F1 betrokken houden.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023