Toto Wolff: “De Wikipedia-opmerking over Max Verstappen was misschien niet de meest intelligente”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft toe dat de ‘Wikipedia-opmerking’ die hij maakte na de recordprestatie van de Nederlander in Monza niet zijn beste moment was.

In Monza won Max Verstappen zijn tiende race op rij en dat deed nog niemand hem voor en zijn team Red Bull won er de vijftiende race op rij en verbrak daarmee een record dat op naam van Mercedes stond.

Na de race toonde Mercedes-teambaas Toto Wolff zich een slechte verliezer door te stellen dat zulke records enkel goed waren voor een plaatsje op Wikipedia en hij vermeldde er fijntjes bij “dat toch niemand dit leest”. 

Op vrijdag in Singapore stak de Oostenrijker de hand in eigen boezem en gaf hij toe dat het verkeerd was van hem om de records van Verstappen en Red Bull af te doen als een fait divers. 

“Was dat het meest intelligente dat ik had kunnen zeggen? Misschien niet,” aldus Wolff. “Maar het is altijd mijn mentaliteit geweest en iets dat ik van Niki heb overgenomen. Niki gaf zijn trofeeën weg om een gratis wasbeurt te krijgen.”

“Je zult bij mij ook niet veel memorabilia vinden, want die statistieken hebben er nooit toe gedaan voor ons beiden.”

Maar Wolff vindt het feit dat hij zelf niks om die records geeft niets afdoet van de prestaties van Max Verstappen.

“Formule 1 is een meritocratie”, voegde hij eraan toe. “En ik heb het dit jaar vaak gezegd dat alleen de besten wereldkampioenschappen kunnen winnen en je moet erkennen wat een geweldig werk daar wordt gedaan.”

“En aan het einde nemen ze nog een grote trofee mee en dat is het meest waardevol. De beste persoon in de beste auto wint het wereldkampioenschap.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner