Fernando Alonso: “Red Bull zal in Singapore snel zijn wanneer het er echt om draait”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Fernando Alonso heeft Red Bull haar echte snelheid in Singapore nog niet getoond en zal het dat wel doen wanneer het er echt om gaat. Ondanks een zevende en achtste tijd voor Perez en Verstappen zullen de Red Bulls volgens Alonso later tijdens het raceweekend gewoon vooraan staan.

Op papier zou het stratencircuit van Singapore minder goed bij de Ferrari en beter bij de Red Bull F1-bolide moeten passen maar toch zagen we tijdens beide oefensessies op vrijdag de twee Ferrari’s helemaal bovenaan staan. Red Bull bevond zich in het middenveld en volgens teambaas Christian Horner had zijn team dan ook nog werk te doen.

“Je kan zien dat Ferrari er sterk uitziet, McLaren en Mercedes zijn er ook, je ziet dat dit weekend alles zeer dicht bij elkaar zit,” aldus Horner.

Sommige kwatongen beweren dat Red Bull getroffen wordt door de strengere controles van de FIA op flexibele vleugels die vanaf dit raceweekend ingaan maar Alonso gelooft dat Red Bull er tijdens de kwalificatie en de race gewoon opnieuw zal staan.

“Ik denk dat de vrijdag vooral draait rond vertrouwen krijgen in de wagen en het circuit,” aldus Alonso. “Ferrari bevindt zich opnieuw buiten ons bereik, net als in Monza zijn ze iets te snel voor ons. Red Bull zal snel zijn wanneer het erom draait. Iedereen bevindt zich dicht bij elkaar, je kan vijfde of zesde zijn maar evengoed niet in Q3 geraken.”

“Je kan twaalfde zijn omdat je een tweetal tienden verliest, er zijn veel wagens die zich erg dicht bij elkaar bevinden. Het gaat een strijd worden die zeer close wordt en je gaat in Q2 en Q3 een perfect rondje moeten rijden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner