GP van Singapore: derde oefensessie: Carlos Sainz snelste, Max Verstappen op P4

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Singapore de snelste tijd gereden. Daarmee was er telkens iedere oefensessie een Ferrari-rijder de snelste. Afwachten of Ferrari straks ook de polepositie kan veroveren, Max Verstappen kende met een vierde tijd alvast een betere oefensessie dan gisteren.

Nadat Ferrari de twee oefensessies op vrijdag telkens met beide wagens helemaal bovenaan wist af te sluiten was het uitkijken of Ferrari ook tijdens de laatste oefensessie erin zou slagen bovenaan te eindigen. Net als tijdens de eerste oefensessie op vrijdag werd de laatste oefensessie bij een ondergaande zon verreden, wat niet representatief is voor de condities tijdens de kwalificatie en de race.

Red Bull kende een mindere vrijdag met een zevende en achtste tijd. Zorgde de aanscherping van de controles op flexibele vleugels voor een terugval in performance of speelde Red Bull gewoon verstoppertje. Tijdens deze laatste oefensessie kreeg iedereen de kans om een laatste keer de limieten van de wagen en het circuit op te zoeken en dat leidde opnieuw tot heel wat fouten bij de rijders.

Max Verstappen ging even in de fout maar zette wel de voorlopig snelste tijd neer. Verstappen was echter zeker niet de enige rijder die in de fout ging en zich verremde of spinde.

Limieten opzoeken is de boodschap, zonder uiteraard te crashen. Sommigen rijders gaan daarbij tot luttele millimeters van de muur.

Enkele minuten voor het einde van de sessie reed Carlos Sainz in de Ferrari de snelste tijd, de Spanjaard was ook op vrijdag al de snelste.

Uiteindelijk was het Carlos Sainz die opnieuw de snelste tijd reed, voor George Russell in de Mercedes en Lando Norris in de McLaren. Max Verstappen reed op zo’n drie tienden de vierde tijd terwijl Charles Leclerc in de tweede Ferrari de vijfde tijd reed.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner