Toto Wolff: “Een overstap van Lewis Hamilton naar Red Bull zou veel duidelijker geweest zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de aankondiging dat Lewis Hamilton in 2025 de overstap naar Ferrari zou maken volgde er toch ook redelijk wat kritiek op de keuze van Hamilton. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zou die kritiek er niet geweest zijn indien Hamilton naar Red Bull zou gaan.

Lewis Hamilton liet in de nasleep van de bekendmaking van het nieuws weten dat hij een droom gaat verwezenlijken door voor Ferrari te gaan racen. De spraakmakende overstap naar Ferrari moet Hamilton ook proberen helpen aan die felbegeerde achtste wereldtitel in de Formule 1 maar vooral daarover volgt er toch wel wat kritiek.

Is het dan de beste keuze dat de ondertussen 39-jarige Lewis Hamilton op zijn leeftijd maakt. Hamilton zal al 40 jaar zijn wanneer hij voor Ferrari gaat racen en daarnaast ziet het er naar uit dat er ook verder gebouwd zal moeten worden om Ferrari opnieuw helemaal aan de top te krijgen. Volgens veel F1-insiders zal dat enkele jaren duren en heeft Hamilton die tijd nog wel? Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff begrijpt dan ook de kritiek.

“Een rijder heeft slechts een beperkte tijd in de Formule 1,” aldus Toto Wolff volgens ‘Motorsportweek’. “Lewis is 39. Ik snap dat hij een droom wil laten uitkomen.”

Toto Wolff toont dus begrip voor het realiseren van die ‘droom’, namelijk racen voor Ferrari, maar tegelijkertijd is er dus ook de kritiek van van de buitenwereld.

“Zijn drijfveer zou veel duidelijker geweest zijn wanneer hij naar Red Bull gaat,” meent Toto Wolff. “Zij hebben op korte termijn het beste pakket.”