Toto Wolff: “Eerst problemen met Mercedes F1-bolide begrijpen alvorens nieuwe onderdelen te introduceren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moet zijn team eerst de problemen met de W13 van Lewis Hamilton en George Russell zien te begrijpen alvorens nieuwe onderdelen te introduceren.

“Ik denk dat we tijdens de eerste ronden van de race op de zachte bandencompound competitief waren en we slaagden erin om te volgen, we waren misschien zelfs sneller dan sommige wagens voor ons, maar we hadden meer bandendegradatie,” blikt Wolff terug op de race.

“Desondanks was het goed, het was een nuttige test voor ons. We probeerden het op de harde band, wat duidelijk niet geweldig was. We verloren een seconde per ronde en ook op de medium band slaagden we er niet echt in om extra performance eruit te halen, daaruit kunnen we leren.”

“Er zijn zoveel aspecten die we moeten verbeteren om ervoor te kunnen zorgen dat we ons opnieuw voor de wagens voor ons bevinden.”

Zeker gezien het budgetplafond dat er in de Formule 1 is moet er goed nagedacht worden alvorens zomaar het ene na het andere nieuw onderdeel op de wagen te introduceren om de problemen te verhelpen.

“Belangrijker dan nieuwe onderdelen te introduceren, is het zien te begrijpen hoe we meer performance uit de wagen kunnen halen, of dat hopelijk althans in de wagen zit.”

“Alvorens heel wat nieuwe onderdelen tegen de wagen aan te gooien moeten we dit eerst beter zien te begrijpen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print