Toto Wolff: “GP van Monaco betekende het keerpunt voor Mercedes”

Tijdens het begin van het seizoen liep Mercedes geheel onverwacht enigszins achter de feiten aan. Ferrari leek net iets sneller te zijn dan Mercedes en in Monaco deelde de Italiaanse renstal aan Mercedes een mokerslag uit. Mercedes stond echter recht en sloeg terug.

“We kenden een hobbelige start. De tests ter voorbereiding van het seizoen verliepen niet zoals verwacht en de eerste races waren niet echt goed,” blikt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff kritisch terug op de eerste seizoenshelft.

Mercedes ondervond vooral problemen om de wagen goed te laten functioneren met de nieuwe banden. Sommige raceweekends presteerde de ene wagen goed terwijl de andere wagen het niet goed deed. Een echt dieptepunt beleefde Mercedes in Monaco. Tegelijkertijd betekende die race volgens Toto Wolff echter ook de ommekeer voor Mercedes.

We kenden een verschrikkelijk weekend in Monaco. Het toonde ons echter de juiste richting. Soms heb je dergelijke momenten nodig om vervolgens beter te worden.”

In de fabrieken van het Mercedes F1 team schakelde men een versnelling hoger en probeerde men met man en macht een oplossing te vinden voor de problemen die het team had. En met succes, indien Hamilton in Azerbeidzjan geen probleem had gehad met zijn hoofdsteun dan zou Mercedes al de races sinds de GP van Monaco gewonnen hebben.

Komend weekend kan Hamilton tijdens de GP van Hongarije de leiding in het wk-tussenstand grijpen. Vlak voor de zomerpauze kunnen Hamilton en Mercedes een mentale tik uitdelen aan Vettel en Ferrari. Volgens Toto Wolff is het echter niet belangrijk om als leider de zomerpauze in te gaan.

“Ik denk niet dat het belangrijk is, toch niet voor mij. We bevinden ons nog maar halverwege het seizoen,” aldus Toto Wolff, die net als een ander beseft dat het belangrijk is om aan het einde van het seizoen de meeste punten te hebben.

In Hongarije lijken de kaarten vooral goed te liggen voor Hamilton en Mercedes. Met vijf overwinningen is Hamilton de succesvolste rijder en we moeten al teruggaan naar 2004 voor de laatste overwinning van Ferrari op de Hungaroring.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print