Toto Wolff: “Guenther Steiner zou Mick Schumacher zo niet behandeld hebben indien Michael er was geweest om hem bij te staan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is Mick Schumacher niet correct behandeld geweest binnen het Haas F1 team en zou dat anders verlopen zijn indien zijn vader Michael Schumacher hem actief had kunnen bijstaan.

Aan het einde van zijn tweede seizoen bij het Haas F1 team moest Mick Schumacher plaatsmaken voor Nico Hülkenberg. De beslissing van Haas kwam niet als een complete verrassing. Tijdens het eerste deel van het seizoen maakte Mick Schumacher twee grote crashes waardoor telkens bijna een volledige F1-bolide tot schroot werd herleid. Tijdens het tweede deel liet Mick veel betere resultaten zien maar die wisten het Haas F1 team er niet van te weerhouden om zijn contract niet te verlengen.

Bij Mercedes besloten ze vervolgens om Mick een contract als reserverijder te geven. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt dat Mick Schumacher bij het Haas F1 team niet correct is behandeld.

“Ik kan alleen maar zeggen dat zijn ouders niets fout hebben gedaan bij zijn opvoeding,” aldus Wolff tegenover Roger Benoit van het Zwitserse ‘Blick’. “Mocht Michael zijn zoon Mick actief hebben kunnen bijstaan tijdens zijn twee jaar bij het Haas F1 team dan zou Steiner nooit gedurfd hebben om Mick zo te behandelen!”

Toto Wolff bevestigde ook nogmaals dat ze gaan proberen om Mick een testmogelijkheid te geven in een oudere F1-bolide en dat hij de eerste in lijn is om Lewis Hamilton of George Russell te vervangen indien dat nodig zou blijken.

“Indien één van onze rijders corona krijgt of gewond geraakt dan zal Mick in de Mercedes zitten! Daarover bestaat geen twijfel!,” aldus Wolff. “We gaan ook proberen om zo snel mogelijk een oudere wagen klaar te krijgen voor hem zodat hij eens kan testen.”