Toto Wolff: “Het voelt vreemd om met Lewis Hamilton over geld te discussiëren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Eind dit seizoen loopt het contract van Lewis Hamilton bij Mercedes af. Dat leidt uiteraard tot nieuwe contractbesprekingen waarbij er ook over geld moet gesproken worden, iets dat volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vreemd aanvoelt.

Het nakend einde van het contract van Lewis Hamilton zorgt voor geruchten dat de zevenvoudig wereldkampioen mogelijk naar een ander team zou gaan. Er zijn onder andere geruchten over verregaande gesprekken met Ferrari maar volgens Toto Wolff is dat een wederkerend fenomeen.

“Die geruchten (dat Hamilton naar Ferrari zou gaan) duiken iedere twee jaar op wanneer hij een nieuw contract moet tekenen,” vertelde Wolff tegenover het Oostenrijkse ‘oe24’. “Maar niets daarvan is waar. We zijn op een normale manier in gesprek, zonder tijdsdruk.”

Toto Wolff beschouwt zijn band met Lewis Hamilton als meer dan puur een zakelijke overeenkomst, ze noemen zichzelf vrienden en dat zorgt ervoor dat contractbesprekingen bij momenten erg vreemd aanvoelen, vooral wanneer er over geld moet gesproken worden. Het is dan moeizaam zoeken naar een ‘faire’ deal waarbij financiële belangen langs beide kanten (rijder en team) niet geschaad worden.

“Het is gewoonweg oncomfortabel om als twee vrienden, twee bloedbroeders die gedurende tien jaar doorheen dik en dun elkaar gesteund hebben, plots over geld moeten discussiëren,” aldus Wolff. “Ik ben er echter rotsvast van overtuigd dat we elkaar zullen vinden, daar bestaat niet de minste twijfel over. Ik kan me niets anders inbeelden.”