Toto Wolff hoopvol voor de rest van het F1-seizoen 2023: “We hebben bij Mercedes een duidelijke richting bepaald”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks het feit dat Mercedes een moeilijke start van het seizoen kent is teambaas Toto Wolff hoopvol voor de volgende races op de kalender.

Wolff laat weten dat er een duidelijke richting bepaald is voor de ontwikkeling van de W14 voor de rest van het seizoen. Tot nu toe verloopt het seizoen moeizaam voor Mercedes en dat is deels te wijten aan problemen van de bolide van vorig jaar die ook in die van dit jaar zijn geslopen. Toto Wolff laat ook weten dat hij dat teleurstellend vindt.

“Het is teleurstellend tot dusver,” laat Wolff weten in een interview met Mercedes. “Met de manier waarop we de auto hebben ontwikkeld, hoopten we onze problemen van vorig jaar op te lossen. En we beseften dat we niet uit de startblokken kwamen zoals we verwacht hadden.”

“Dat gezegd zijnde voelen we ons niet schuldig. Dit is de zwaarste competitie ter wereld en het zou niet zo’n fantastische uitdaging zijn als het gemakkelijk was.”

De Oostenrijker geeft toe dat Red Bull al een aanzienlijk voordeel heeft op de concurrentie maar dat hij vertrouwen heeft in de ontwikkeling van de bolide van Mercedes.

“Drie races in het seizoen denk ik dat we hebben gezien dat één team nu de maatstaf zet,” zei de Oostenrijker. “In Australië zagen we echter glimpen van prestaties in onze auto die ons aanmoedigen voor het volgende deel van het seizoen.”

“Wat de ontwikkeling van de auto betreft is het bemoedigend om te zien dat we binnen drie races de auto veel beter begrijpen. We hebben een duidelijke richting bepaald waar we naartoe moeten en ik denk dat we op de goede weg zijn.

“We moeten ons inzicht verder consolideren en hopelijk kunnen we de komende races weer een stap vooruit zetten.”

Hij beseft dat het seizoen verder zal verlopen met ups en downs maar hij hoopt dat ze rustig kunnen blijven tijdens dat proces.

“Het is ook belangrijk om op koers te blijven en niet te veel te schommelen tussen uitbundigheid en depressie, om rationeel te blijven en te geloven in ons traject, te geloven in de capaciteiten van het team,” voegde Toto Wolff eraan toe. “Er zullen tegenslagen zijn maar er zullen ook upgrades zijn en veel werk dat ons zal helpen om dichter bij de voorste gelederen te komen.”

De ontwikkeling van de Mercedes F1-bolide is van een heel andere orde dan die van Red Bull en daar is Wolff zich ook van bewust.

“We begrijpen dat we ons moeten herpakken”, aldus de Mercedes-teambaas. “We moeten een steilere ontwikkelingscurve hebben dan Red Bull en fundamenteel willen we meedoen om racezeges. Zij zijn nu de maatstaf.”