Toto Wolff: “Ik heb ongelooflijk veel respect voor wat McLaren heeft gepresteerd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes beleeft voor het derde jaar op rij een bijzonder moeilijk seizoen. Motorsportbaas Toto Wolff geeft toe dat ze bij Mercedes moeilijk vooruitgang boeken en hij heeft dan ook enorm veel respect voor wat McLaren dit en vorig seizoen heeft weten te verwezenlijken, namelijk een enorme stap vooruit.

McLaren boekte vorig jaar halverwege het seizoen een grote stap vooruit dankzij de introductie van een grote update voor haar wagen en ook dit jaar werd een grote stap vooruit gezet dankzij verschillende updates. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zou maar al te graag met zijn team ook een grote stap vooruit zetten en hij heeft dan ook veel lof en respect voor wat McLaren heeft verwezenlijkt.

“Waarom ik van deze sport hou is omdat de stopwatch nooit liegt en ze hebben goed werk verricht en we moeten respect hebben voor hoe ze het gedaan hebben,” aldus Toto Wolff.

“Ik ben dan ook niet jaloers, net het tegenovergestelde, ik kijk ernaar en zeg dat we dit nodig hebben om het te kunnen bereiken. Ze hebben het concept van hun wagen tegen het einde van de winter veranderd, ik geloof dat ze echt de tijd nodig hadden tot aan hun upgrade voor de wagen.”

“Sindsdien hebben ze constant performance toegevoegd. Ik denk dat we moeten proberen om een stabiel platform te verkrijgen voor onze wagen en dat we dan vervolgens de wagen verder kunnen ontwikkelen. We hebben wat zitten pingpongen over wat we denken nodig te hebben voor de wagen. Maar één ding dat je niet kan kopen in de Formule 1 dat is tijd. Eenmaal je het fout hebt dan zit je in de knoei. Het is moeilijk om ineens je achterstand goed te maken.”