Toto Wolff: “Ik wil geen ‘gekregen’ podiumplaatsen meer voor Mercedes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wil dat zijn team zo snel mogelijk vooruitgang boekt en op eigen kracht podiumplaatsen weet te behalen.

Na een erg moeilijk begin van het nieuwe seizoen slaagde Mercedes erin om de voorbije races een beetje progressie te boeken met haar wagen. Mercedes lijkt daardoor het derde snelste team maar echt veel tevredenheid haalt Toto Wolff daar niet uit, net als uit de podiumplaatsen die soms ‘uit de lucht vallen’ door steken die de anderen laten vallen.

Het verschil met Red Bull en Ferrari is niet alleen in de wk-tussenstand maar ook tijdens de races nog groot. Toto Wolff wil dan ook dat er zo snel mogelijk vooruitgang wordt geboekt zodat ze op eigen kracht op het podium kunnen finishen en ook opnieuw races kunnen winnen.

“We hebben dit seizoen enkele podiumplaatsen behaald maar enkel en alleen wanneer er vooraan iets fout gaat,” aldus Wolff.

“Ik wil niet dat we iets krijgen. Ons team is slechts het derde beste team op de grid en dat is waarom we thuishoren op de vijfde en zesde plaats maar dat is niet waar we ons willen bevinden.”

“Wanneer je een podium krijgt is dat leuk. Het is goed voor de punten op de lange termijn maar zoiets wil ik niet. Ik wil deel uitmaken van de strijd vooraan, dat is een belangrijke les die we hier in Monaco geleerd hebben en het zal de basis vormen van betere prestaties in de toekomst.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print