“Red Bull-rijders  moeten samenwerken om Ferrari te verslaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner wil dat zijn rijders samenwerken omdat ze zo de beste kans hebben om Ferrari te verslaan.

Sergio Perez komt door zijn overwinning in Monaco tot op vijftien punten van teamgenoot Max Verstappen, die de tussenstand van het wereldkampioenschap aanvoert. Dat bevestigt de sterke vorm waarin Red Bull zich bevindt. 

Daar is Christian Horner uiteraard blij mee maar hij hamert op het feit dat zijn beide rijders moeten samenwerken. Een scenario waarin Ferrari-rijder Charles Leclerc profiteert van de strijd tussen de Red Bulls kan hij missen als de pest.

“Checo is in de vorm van zijn leven en dit is niet eenmalig,” aldus Horner na de overwinning van Perez in Monaco.

“We hebben al zijn polepositie gezien in Jeddah, hij laat zien dat hij goed in vorm is en dat is geweldig voor ons.”

Maar Horner benadrukt dat de Red Bulls moeten samenwerken om Ferrari voor te blijven in de strijd om de wereldtitel, zeker nu ook Carlos Sainz beter zijn draai lijkt te vinden bij de Scuderia.

“Het is noodzakelijk dat we twee rijders hebben die samenwerken zoals dat nu het geval is,” aldus Horner. 

“Ferrari had de snellere auto in Monaco, zeker tijdens de kwalificaties, of dat ook tijdens de race het geval was weten we niet.”

“Maar ze zijn een enorme tegenstander en we moeten goed samenwerken om er zeker van te zijn dat we met onze beide rijders voor hen zullen zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print