“Als Lewis Hamilton stopt dan krijgt Nyck de Vries zijn Mercedes-zitje”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Volgens de Nederlandse racepiloot Tom Coronel maakt Nyck de Vries erg veel kans om Lewis Hamilton eventueel te vervangen wanneer Lewis Hamilton zou beslissen om de Formule 1 vaarwel te zeggen.

“Als Lewis Hamilton stopt, dan krijgt Nyck de Vries het stoeltje,” vertelt Tom Coronel tijdens de RacingsNews365 podcast. “Weet je waarom? Zoals ik al een jaar zeg, Nyck is de verzekeringspolis van Toto Wolff.”

Coronel kent de familie van Nyck de Vries erg goed en volgens hem zou het ook niet de eerste keer zijn dat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff een onverwachts probleem moet aanpakken. Nyck de Vries zou op dat vlak volgens Coronel een soort troef zijn die hij achter de hand houdt.

“Hij heeft het natuurlijk al een keer met Nico Rosberg meegemaakt, dat hij ineens met zijn handen in het haar zat. Ik denk dat hij daarom, ik wil niet zeggen ‘gebruik maakt’ van Nyck, maar hem daarom dicht bij zich houdt.”

Nyck de Vries mocht onlangs een oefensessie voor zijn rekening nemen bij Williams. Later dit seizoen zouden er nog twee oefensessies bij Mercedes volgen. Naast zijn rol als test- en reserverijder bij het Mercedes F1 team is Nyck de Vries momenteel ook de regerende wereldkampioen in de Formule E waar hij samen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne voor Mercedes racet.