Toto Wolff: “In Saoedi-Arabië kan Mercedes daardoor sneller zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het eerste raceweekend in Bahrein werden de verwachtingen van Mercedes niet ingelost. De nieuwe wagen is niet zo competitief als verwacht maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hoopt op beterschap in Saoedi-Arabië.

Mercedes eindigde op dik vijftig seconden van racewinnaar Max Verstappen, een kloof die veel te groot is. Bij Mercedes hadden ze immers gehoopt dat de W14 een deel van de kloof zou dichten maar het tegenovergestelde was echter waar.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zijn er echter enkele specifieke karakteristieken van het Bahrain International Circuit die de grote achterstand en de moeilijkheden die Mercedes heeft ervaren veroorzaakten. Wolff hoopt op beterschap maar mirakels verwacht hij niet.

“De laatste keer dat ik van mirakels heb gedroomd was erg lang geleden,” aldus Wolff. “Het circuit van Sakhir is zeer beperkent wat de achterkant van de wagen betreft, het heeft erg abrasief asfalt en dat is waarschijnlijk het zwakste punt van onze wagen.

“Vanuit dat perspectief zal het misschien beter zijn in Saoedi-Arabië. Ik denk dat we op een ander type circuits zeker en vast beter zullen presteren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print