Guenther Steiner trapt na richting Schumacher: “Aan een dood paard valt niet te trekken”

Haas F1 team
Haas F1 team

Tussen Haas-teambaas Guenther Steiner en het Schumacher-kamp zijn de voorbije weken al meermaals felle woorden gevallen. Deze keer trapt Steiner nog eens na richting Mick Schumacher.

Enkele harde woorden tijdens de Netflix-serie ‘Drive to Survive ‘ zorgden de voorbije weken voor felle reacties. Daarbij vond Ralf Schumacher enkele bewoordingen van Guenther Steiner totaal ongepast (Lees: Schumacher niet blij met uitspraken van Haas-teambaas: “Wat Guenther Steiner deed was oneerlijk”). Ook in gesprek met het Britse ‘Inews’ schuwt Guenther Steiner de harde bewoordingen echter niet en hij haalt zelfs fel uit naar Mick Schumacher.

“Hij heeft twee jaar de tijd gekregen,” aldus Steiner. “We zijn met hem niet geraakt waar we wensten te geraken en daarom moest ik iets veranderen. Aan een dood paard valt niet te trekken.”

Steiner reageert ook op zijn geheel eigen manier over het erg hard zijn tegenover een rijder zoals Mick Schumacher: “Het is niet leuk om te doen en ik haal er ook geen voldoening uit maar ook op dit vlak moet je professioneel blijven.”

Volgens Steiner zag Mick Schumacher ook zelf wel wat er op hem afkwam, dat hij na twee seizoenen aan de kant geschoven zou worden.

“Je kan je misschien voorstellen dat het niet makkelijk is om met een Schumacher samen te werken. Hij ging er echter volwassen mee om. Hij was niet blij maar hij zag heus wel de voortekenen. Hij is niet dom.”