McLaren: “Oscar Piastri gaat één van de beste F1-piloten worden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens McLaren-teambaas Andrea Stella beschikt Oscar Piastri over alles wat noodzakelijk is om in de Formule 1 een absolute topper te worden, ook al heeft de Australiër er nog maar één F1-race opzitten.

“Oscar is nieuw in de F1 maar hij heeft in de junior-raceklassen bewezen dat hij een winnaar is,” aldus Andrea Stella. “Hij heeft het tot dusver zeer goed gedaan, we zijn zeer tevreden.”

“De hoeveelheid talent, de vooruitgang die hij dag na dag boekt, tijdens het testen, dat is erg bemoedigend, het bevestigt de grote verwachtingen voor de toekomst.”

Volgens Stella is één van zijn sterke punten het feit dat hij bijzonder snel bepaalde fouten kan corrigeren alsook de manier waarop hij de dingen aanpakt.

“Waarvan we onder de indruk zijn is zijn besef van opportuniteiten terwijl hij racet,” vertelt Andrea Stella. “Hij kan terugkeren en opmerkingen maken zoals ‘Ik denk dat ik iets te snel in de eerste bocht heb geremd, ik ben niet snel genoeg op het gas gegaan in de vierde bocht’. Vervolgens kijk je naar de data en dat is exact wat je daarin ziet.”

“Vervolgens gaat hij een tweede keer de baan op en verbetert hij die punten. Voor mij is dat de definitie van talent en we zien erg veel talent. We zijn ook zeer blij met de vooruitgang die hij dag na dag boekt.”

“Op het vlak van opportuniteiten in het algemeen is de F1 een zeer, zeer competitieve omgeving. Hij moet gewoon zijn eigen traject afleggen en ik ben er zeker van dat hij uiteindelijk één van de beste rijders op de startgrid zal worden.”