Charles Leclerc: “Door alleen in de wagen de beslissingen te nemen ga ik geen wereldkampioen worden”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc laat verstaan dat hij in zijn wagen op het vlak van de strategie niet assertiever zal worden. Volgens Leclerc heeft het weinig zin om helemaal alleen in de wagen strategische beslissingen te nemen.

Vorig jaar kreeg Ferrari vaak het verwijt strategisch in de fout te gaan. Intern hebben er verschuivingen plaatsgevonden en zijn er acties ondernomen om een herhaling van wat zich vorig jaar meermaals afspeelde te vermijden. Maar kan je als rijder niet een grotere rol spelen bij het nemen van de strategische beslissingen?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Max Verstappen, Lewis Hamilton en George Russell, die vaak over de boordradio nadrukkelijk hun stempel drukken op de strategische beslissingen, is Charles Leclerc dat niet van plan.

“Op het vlak van me meer laten horen in de wagen en het zelf meer in de hand nemen van een beslissing, ik denk niet dat dit de juiste weg vooruit is om te bewandelen,” aldus Leclerc tijdens de ‘Beyond The Grid’ podcast. “We gaan geen wereldkampioen worden wanneer ik alleen in de wagen de beslissingen neem, zo werkt het niet.”

“De mensen begrijpen niet hoe weinig informatie we in de wagen over de volledige situatie in de race hebben.”

Leclerc liet ook verstaan dat hij buiten de wagen geen felle kritiek op de strategische beslissingen zal geven.

“Ik ga ook op dat vlak me niet feller laten horen, het maakt me immers niet uit wat de mensen denken,” aldus Leclerc. “Ik laat me gelden binnen het team door te zeggen wat ik wil en ik denk dat dit de juiste benadering is.”

“Daar ga ik niets aan veranderen. Wat ik belangrijk vind is dat ik me goed voel, dat ik mijn uiterste best binnen het team doe om de dingen te verbeteren en dat is mijn belangrijkste focus.”

“Ik geloof echt dat we als team sterker moeten worden. Wanneer ik zeg als team dan is iedereen daarbij betrokken.”

“Wanneer we het over de strategie hebben, wanneer we naar de strategie kijken, dan kunnen we dat best allemaal samen doen, dat is hoe we wereldkampioen kunnen worden,” besluit Leclerc.