Toto Wolff: “Kraanbestuurder die F1-bolide Lewis Hamilton liet ‘vliegen’ heeft bij Cirque du Soleil gewerkt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Aan het einde van de derde oefensessie crashte Lewis Hamilton waarna zijn Mercedes F1-bolide in de lucht werd gehesen met een kraan. Een echt leuk gevoel bezorgde dat Mercedes-teambaas Toto Wolff niet maar uiteindelijk kon hij er best mee lachen.

Toen Hamilton zijn Mercedes F1-bolide van het circuit werd gehaald gebeurde dat aanvankelijk onder een erg steile hoek, waarna de wagen uiteindelijk toch enigszins stabiliseerde. Een leuk zicht was het niet maar tijdens de kwalificatie zagen we iets gelijkaardig met de Red Bull F1-bolide van Sergio Perez.

Toto Wolff liet weten niet erg blij te zijn met de manier waarop de F1-bolides worden verwijderd van het circuit, vooral omdat er heel wat onderdelen te zien zijn die normaal steeds verborgen blijven voor de concurrentie, de vloer van de wagen in het bijzonder (VIDEO: F1-bolide Lewis Hamilton vliegt na crash door de lucht in Monaco).

“Wie die kraan ook bestuurde, hij moet waarschijnlijk voor Cirque du Soleil gewerkt hebben,” grapte Toto Wolff. “Om eerlijk te zijn begrijp ik het zelfs niet zo goed.”

“De wagen was op het circuit, je kon hem gewoon op een takelwagen geplaatst hebben in plaats van de wagen spectaculair aan iedereen te tonen. Dat was niet echt leuk voor ons.”

“Iedereen doet echter zijn uiterste best en ik wil niet de teambaas zijn die uithaalt naar de stewards die hun uiterste best en een goede job doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner