“Splits het eerste deel van de F1-kwalificatie in Monaco op in twee groepen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz zou de Formule 1 het eerste kwalificatiegdeelte in Monaco moeten opsplitsen zodat de rijders meer ‘vrije baan’ krijgen om een snelle ronde neer te zetten.

In de smalle straten van Monaco is het vooral tijdens Q1, het eerste kwalificatiegedeelte, een probleem om vrije baan te vinden en een snelle ronde te kunnen rijden. Een oplossing zou volgens Carlos Sainz zijn om het eerste kwalificatiegedeelte op te splitsen in twee groepen, net zoals dat ook in de F2 en de F3 gebeurt.

“Het is tijdens Q1 gewoon te druk op de baan,” aldus Sainz. “Ik denk dat het met deze brede wagens gewoon te gevaarlijk is. Ik denk dat we een manier moeten vinden om de kwalificatie op te splitsen in twee sessies van tien wagens.”

Carlos Sainz kwalificeerde zich als vijfde maar zal door de gridstraf voor teamgenoot Charles Leclerc als vierde op de grid staan.

“Ik denk dat we een grote kans maken om opnieuw op het podium te finishen als we een goede race rijden,” blikt Sainz vooruit naar de race. “Tegelijkertijd denk ik dat het een lange race zal worden omdat we het op zaterdag niet goed genoeg gedaan hebben en dat we daarvoor op zondag de prijs zullen betalen.”

“Ik ben dan ook niet echt tevreden, we zouden meer naar voor moeten starten. Met een ‘proper’ rondje, zonder te veel afleiding, had het gelukt.”