Fernando Alonso hoopt op ‘helpende hand’ om Max Verstappen te verslaan in Monaco

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens de kwalificatie was Fernando Alonso slechts een handvol duizendsten trager dan Max Verstappen maar het maakt zijn race in de straten van Monaco wel een stuk moeilijker. Alonso hoopt dan ook dat hij tijdens de race een ‘helpende hand’ krijgt zodat hij Verstappen kan verslaan.

0,084 seconde was Alonso tijdens de kwalificatie trager dan Verstappen. Geen polepositie daardoor voor Fernando Alonso en dat maakt de Spanjaard zijn jacht naar een eerste F1-overwinning in tien jaar tijd er niet eenvoudiger op. Alonso en Aston Martin hadden Monaco immers met stip aangeduid als circuit waarop ze dit seizoen eventueel kans maken om te strijden voor de overwinning.

Het ziet er naar uit dat Alonso nu moet rekenen op een start waarbij hij Verstappen meteen weet te passeren, of op wat geluk met een safety car of een zeldzame strategische fout bij Red Bull.

“We moeten rustig blijven tijdens de race, proberen alles juist te doen en een goede strategie hebben, een goede start en niemand in het team of ikzelf mogen fouten maken,” vertelde Alonso tegen Sky Sports F1.

“Om de race te winnen zullen we de hulp nodig hebben van Max, wat geluk met de safety car of een slechte pitstop bij Red Bull. Ik weet echter dat ze op het vlak van de pitstops de beste zijn maar er kan altijd een race zijn waarbij je een fout maakt ofzo en dat kan ons een kans geven. Het zal echter zeer moeilijk worden.”