Zorgt regen voor spektakel tijdens GP van Monaco?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tot dusver verliep het raceweekend in Monaco onder droge omstandigheden maar daar kan tijdens de race mogelijk verandering in komen. Er bestaat immers kans op regen tijdens de race.

Uit de allerlaatste weersvoorspellingen blijkt dat de kans groot is dat de race nog onder droge omstandigheden wordt aangevat maar dat er later tijdens de race regen valt. De grote vraag zal echter zijn of de regen daadwerkelijk komt en hoe intens die zal zijn.

Als polesitter heb je in Monaco meestal de race grotendeels zelf in handen, of een slecht getimede safety car die op de baan komt na. Wanneer er niet van op de pole wordt gewonnen in Monaco heeft het vaak daarmee te maken maar ook regen kan dus vandaag een ‘probleem’ vormen.

Verschillende rijders die meer naar achter op de startgrid staan hopen ongetwijfeld wel op regen want die kan ervoor zorgen dat ze alsnog meedoen voor de overwinning of punten. Sommige voorspellingen gaan echter uit van regen die pas na afloop van de race valt, of zelfs helemaal niet het circuit zal bereiken.