Toto Wolff: “Lewis Hamilton als teamgenoot bezorgde Valtteri Bottas een ongelooflijke druk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Valtteri Bottas verlaat eind dit seizoen het Mercedes F1 team. Bij zijn overstap van Williams naar Mercedes hoopt hij om wereldkampioen te worden maar dat lukte niet. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff had Bottas de pech om Lewis Hamilton als teamgenoot te hebben.

Bottas behaalde verschillende overwinningen, waaronder enkele zeer mooie, maar echt aanspraak maken op de wereldtitel deed de Fin nooit. Meer zelfs, Bottas moest jaar na jaar vrezen voor zijn racezitje, iets dat hijzelf aanhaalde als enorme belastend voor zijn prestaties.

Volgens teambaas Toto Wolff kunnen de éénjarige contracten van Bottas er iets mee te maken hebben maar zal vooral het feit dat Lewis Hamilton zijn teamgenoot was daarin een rol gespeeld hebben.

“Ik denk dat Valtteri van in het begin van zijn carrière in de single seaters ,” aldus Wolff volgens ‘Motorsport.com’. “Zou een meerjarige overeenkomst beter geweest zijn? Achteraf gezien kan je altijd een andere mening erop nahouden.”

“Ik vind hem nog steeds een geweldige gast en een snelle rijder. Maar ik denk dat verschillende jaren met Lewis als teamgenoot ongelooflijk veel druk op hem heeft gelegd.”

Bottas is volgens Wolff een rijder die over enorme pure snelheid beschikt en die Hamilton wel degelijk kan weten te verslaan, al komt het er niet altijd en op constante basis uit.

“De pure snelheid is er en wanneer die eruit komt bij Valtteri dan kan niemand hem verslaan,” aldus Wolff. “Kijk naar Turkije.”

“Maar soms fluctueert het en ik vraag me af of het door de druk komt of door iets anders.”

“Misschien is het een gevolg van Lewis Hamilton, een zevenvoudig wereldkampioen, als teamgenoot te hebben. Er is niemand anders die meer dan 100 F1-overwinningen heeft behaald, hij is de enige.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022